Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ 50+

http://www.kapatravel.gr/index.asp?mod=package&ID=502


Κουσάντασι, Τουρκία - 8ήμερη αεροπορική εκδρομή





Ταξίδι ονειρικό στη Γη της Ιωνίας
Πολιτιστικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα  της νομαρχίας του Κουσάντασι για δικαιούχους άνω των 50 ετών.
Διάρκεια προγράμματος:  Σεπτέμβριος 2010  - Απρίλιος 2011

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Golden Age 50+ Αναφερόμαστε σε ένα κοινωνικό - πολιτιστικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα  με ελάχιστο κόστος συμμετοχής, που απευθύνεται σε Έλληνες υπηκόους ηλικίας 50 ετών και άνω, με δυνατότητα συνοδείας και της οικογένειας τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να διδάξει και να ψυχαγωγήσει κάθε δικαιούχο σε ειδική προνομιακή τιμή.
Ο Δήμος  του Κουσάντασι, υποστηρικτής  του νέου τουριστικού προγράμματος Golden Age καλεί τους δικαιούχους να επισκεφθούν την Τουρκία και με βάση την πόλη του, να γνωρίσουν τη γύρω περιοχή. Την Αρχαία Έφεσο, τη Σμύρνη, το Παμούκαλε και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία του Ελληνισμού που για αιώνες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών απ όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό δίνει έμφαση στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Η δυνατότητα πραγματοποίησης του ταξιδιού αφορά αποκλειστικά και μόνο το χρονικό διάστημα που ανακοινώνεται ενώ το δικαίωμα συμμετοχής δίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.Οι τουριστικές παροχές  και οι υπηρεσίες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς το Κουσάντασι είναι ιδιαιτέρως τουριστική πόλη, με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα απ όλη ην Ευρώπη.
Στις γειτονιές της ΣμύρνηςΤα  παράλια της Σμύρνης και τα χωριά της Ιωνίας θα αφυπνίσουν τις μνήμες και θυμίσουν την ιστορία του Ελληνισμού σε 8 μοναδικές ημέρες.Με ορμητήριο την τουριστική πόλη και λιμάνι του Κουσάντασι θα αποδράσουμε στις γύρω πόλεις. Το βασικό πακέτο για όλους περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή), επίσκεψη στη Σμύρνη και εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Τις υπόλοιπες ημέρες έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό πακέτο προαιρετικών εκδρομών σε πόλεις και χωριά με πλούσιο ελληνικό παρελθόν. 

 1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της επιλογής για το αεροδρόμιο “ΜENDERES” της ΣΜΥΡΝΗΣ. ’Αφιξη και αναχώρηση για  το Κουσάντασι . .  Αφιξη στο πασίγνωστο λιμάνι ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) που μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του.Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗΠρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τη Σμύρνη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας, όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μία πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής   ακόμα και σήμερα. Φθάνοντας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη παραλιακή πόλη και στη συνέχεια ελεύθερη ημέρα για ψώνια στη φημισμένη κλειστή αγορά της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗΠρωινό και μεταφορά για εκκλησιασμό στην ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στην οποία εκκλησιάζονται οι λιγοστοί Έλληνες που βρίσκονται στη Σμύρνη.  Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια πιο περιεκτική γνωριμία με την πόλη - λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς.  Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PΑSPORT) τη διάσημη πλατεία του ρολογιού, στην απέναντι όχθη το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για ενα βραδινό περίπατο στη φωταγωγημένη πανέμορφη παραλιακή ζώνη. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:  ΕΦΕΣΟΣ –ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Μετά το πρωινό μας,  προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για μια αρκετά γνωστή αλλά ποτέ βαρετή διαδρομή με άξονα την καλύτερα διατηρημένη  αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας την ΕΦΕΣΟ. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ο ναός της Αρτέμιδος. Επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο ανάμεσα στα έτη 37 μ.Χ. και 45 μ.Χ., ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγιά. Θα βρεθούμε στο μέρος στο οποίο η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας θα πάρουμε αγίασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στο χώρο. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστο κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια.  Επιστροφή στο ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:  BΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΤΣΕΣΜΕ – ΣΜΥΡΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Μετά το πρωινό μας, προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα BΟΥΡΛΑ (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη ΣΕΦΕΡΗ) για τα οποία είχε γράψει «Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια».  Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα).   Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου, Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στο Κουσάντασι αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση
6η  ΗMEΡΑ:  ΠΡΙΗΝΗ-ΜΙΛΗΤΟΣ-ΔΙΔΥΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την αρχαία Πρίηνη, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο, το τέμπλο της Αθηνάς, την Αγορά, το ναό του Δία και της Κυβέλης.  Συνεχίζουμε για τη Μίλητο, μια από τις κυριότερες ιωνικές πόλεις και γενέτειρα του Θαλή.  Θα γνωρίσουμε το θέατρο, τις αγορές και τις Θέρμες της Φαυστίνας.  Στον ιερό χώρο Δίδυμα θα δούμε το Τέμπλο του Απόλλωνα, που ο ίδιος ο Παυσανίας υποστήριζε οτι είναι πολύ πιο παλιό ακόμη κι από τον πρώτο Ιωνικό αποικισμό.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του.  Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος.  Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.  Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. To βράδυ προσφορά του γραφείου μας δείπνο με oriental πρόγραμμα και φολκλορικά συγκροτήματα!!!!!!Διανυκτέρευση
8η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑΠρωινό και ολοκληρώνοντας τις τελευταίες εικόνες μας,  μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην ΑΘΗΝΑ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια για ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
  • Επτά (7) πρωινά και επτά (7)  δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, με ελληνόφωνο ξεναγό, όπως αναφέρονται  στο πρόγραμμα
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά στα δείπνα
  • Φιλοδωρήματα

Περίοδος Ισχύος Και Τιμές

Από
Έως
Ενήλικες σε 2κλινο ή 3κλινο (?)Παιδιά(?)Ενήλικες σε μονόκλινοΔιευκρινήσεις
24/9/2010
28/4/2011
350,00€230,00€460,00€Hotel DABAKLAR 4* 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου