Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι αλλαγές στο οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ για το 2014

   Οι δικαιούχοι για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ , που θα δοθεί και το 2014, θα κάνουν την αίτηση Α21 στο taxisnet με την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 20 Μαρτίου 2014 ενώ
δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα κριτήρια.
   Νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ που δικαιούνται οι οικογένειες με ένα η περισσότερα παιδιά και θεσπίστηκε πέρσι, καθώς η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματη εκκαθάρισή τους θα δώσει την δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α’ τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο. Οι δικαιούχοι αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 700.000 το 2014 και μάλιστα πολλοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

  Κερδισμένοι θα είναι οι γονείς που θα υποβάλουν το έντυπο Α21 ταυτόχρονα με την φορολογική δήλωση ενώ στο taxisnet για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που παρουσιάστηκαν το 2013 θα υπάρξει η αυτόματη απόρριψη των αιτήσεων Α21 όταν υπάρχουν λάθη. Επίσης αλλαγή που θα γίνει το 2014 για το επίδομα τέκνων θα είναι ότι οι αιτήσεις από διαζευγμένους γονείς , χωρίς δικαστική απόφαση, με κοινή δήλωση θα γίνονται δεκτές . Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις , οι δικαιούχοι συμπληρώνουν το μηχανογραφημένο έντυπο Α21– Αίτηση / Δήλωση για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και το υποβάλλουν μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο δικαιούχος για το επίδομα τέκνων, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός μηνός να υποβάλει ηλεκτρονική Αίτηση / Δήλωση Μεταβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του Taxisnet και παράλληλα να καταθέτει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα εξουσιοδοτημένα όργανα του Ο.Γ.Α. Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο άρθρο μας δεν πρόκειται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια και μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. 
www.dikaiologitika.gr





http://my-mosxato.blogspot.gr/2013/06/2013-21-taxisnet.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου