Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ για να μειωθούν οι εισφορές

  Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, τελικά δεν θα «ακουμπήσει» τις συντάξεις, αλλά μια άλλη παροχή του ΟΑΕΔ, αυτή
των οικογενειακών επιδομάτων.
Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την εφάπαξ μείωση των εισφορών κατά 3,9% κόβοντας τις εισφορές υπέρ οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ, υπέρ προγραμμάτων κατάρτισης (ΛΑΕΚ) και υπέρ στράτευσης.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δεν διέψευσε το ενδεχόμενο, υποστήριξε όμως ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος μείωσης των εισφορών.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, πάντως, μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ναυτεμπορικής για την απασχόληση υποστήριξε ότι η μείωση δεν θα επιφέρει τρύπα 800 εκατ. ευρώ όπως υποστηρίζουν οι δανειστές, καθώς θα δημιουργηθούν τουλάχιστον  30.000 θέσεις εργασίας και θα αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων.
Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας θα περάσει εκ των πραγμάτων από την κρίση της Τρόικας των δανειστών Οι δανειστές εκτιμούν ότι μια εφάπαξ μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τους εργοδότες κατά 3,9% θα επιφέρει «τρύπα» 800 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΙΚΑ, ενώ το υπουργείο ρίχνει το κόστος αυτό στο μισό.
Σύμφωνα πάντως με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, εάν υπάρξει μείωση των εισφορών για τους εργοδότες, θα υπάρξει και αντίστοιχη μείωση και για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου