Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός για πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χωρίς σύμβουλο αποκρατικοποίησης παραμένει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρότι χθες η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) ανακοίνωσε εκτεταμένη λίστα η οποία περιλαμβάνει τον ορισμό συμβούλων αποκρατικοποίησηςγια μια σειρά εταιριών του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή όμως στην σχετική λίστα η μόνη αναφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφορά τον έργο της αναδιάρθρωσης του ομίλου εταιριών του ΟΣΕ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το οποίο έχει ήδη οριστεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος για λογαριασμό του Δημόσιου η PWC.

Το αίτημα να οριστεί σύμβουλος αποκρατικοποίησης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει κατατεθεί εδώ και καιρό από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν είχε προχωρήσει με αποτέλεσμα να εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά του υπουργείου Υπ.Με.Δι.

Μάλιστα όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου η ακατανόητη καθυστέρηση δυναμιτίζει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ή τουλάχιστον αυτός να έχει «βγει» στον αέρα. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο πλέον με δεδομένη και την εμπειρία από αντίστοιχα εγχειρήματα που έχουν επιχειρηθεί από την πλευρά του Δημοσίου.



της Μάρως Τσαντήλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου