Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Ιουνίου αφορά το σύνολο του δικτύου του οργανισμού


http://www.trainose.gr/attachments/article/158/nea_dromologia.pdf


http://www.trainose.gr/el/travel/nea-dromologia-apo-19-06-2011


Ψαλίδι σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα

Ότι καινούργιο αναρτάται μέσω των εφημερίδων για θέματα τα οποία μας αφορούν θα το ¨ανεβάζω¨ με κάθε επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητά του και θέσπιση αυτών 


επερχόμενες ανατροπές στις συντάξεις (αυξημένη εισφορά σε κύριες και επιβολή εισφοράς στις επικουρικές), στο εφάπαξ (περικοπές έως 15%) και στα κοινωνικά επιδόματα για τα οποία καθιερώνονται κριτήρια αναλύει το υπουργείο. Σε έναν εμπεριστατωμένο οδηγό που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο ανοίγει τα χαρτιά με όλα τα ακριβή στοιχεία για τις επερχόμενες ανατροπές σε συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα. Ετσι: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.700 ΕΥΡΩ



Εκτακτη αναπροσαρμογή των συντελεστών της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων για όλες τις κλίμακες κύριας σύνταξης από 1.700€ και άνω. Από την υιοθέτηση των νέων μέτρων δεν θίγονται συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν από το σύνολο των Ταμείων σύνταξη κάτω των 1.700€ τον μήνα. Συνταξιούχος (π.χ. ενός ταμείου ∆ΕΚΟ ή ∆ημοσίου ή ΙΚΑ) που λαμβάνει σύνταξη 2.500 € τον μήνα μέχρι σήμερα το σύνολο της εισφοράς τουήταν 6% επί του συνόλου της σύνταξης, δηλαδή 150€ τον μήνα. Με την αναπροσαρμογή του συντελεστή ειδικής εισφοράς, η κράτηση θα αυξηθεί κατά 75€ τον μήνα και το σύνολο της κράτησης θα ανέλθει σε 225€ τον μήνα. Στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης μόλις το 5% (ήτοι 161.890 συνταξιούχοι) λαμβάνει σύνταξη πάνω από 1.700€ μηνιαίως.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Εκτακτη ειδική εισφορά επί του συνολικού ποσού της κύριας σύνταξης για τους συντα ξιούχους εκείνους που είναικάτω των 60 ετών και για ποσά άνω των 1.700€ τον μήνα. Η επιβολή της ειδικής εισφοράς για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών και άνω των 1.700€ δεν θίγει:

Τους συνταξιούχους εκείνους που προέρχονται ή από υποχρεωτική ή και αυτοδίκαιη απόλυση(π.χ. συνταξιούχοι Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων ∆υνάμεων).

Τις μητέρες μεανήλικα τέκνα οι οποίες έλαβαν σύνταξη βάσει ειδικών ασφαλιστικών διατάξεων πριν από το 60ό έτος ηλικίας.

Η ειδική εισφορά αφοράκατά κύριο λόγο τις κατηγορίες των ασφαλισμένων όπως:

Συνταξιούχοι των ∆ΕΚΟ με χρήση ειδικών διατάξεων συνταξιοδότησης πριν από το 60ό έτος ηλικίας, καθώς και των ευνοϊκών διατάξεων της εθελουσίας εξόδου.

Συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα με ηλικία συνταξιοδότησης μικρότερη του 60ού έτους.
Παράδειγμα: Συνταξιούχος 57 ετών, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη κάνοντας χρήση ειδικών διατάξεων (π.χ. λόγω εθελουσίας) και λαμβάνει σύνταξη 2.000€ θα επιβαρυνθεί: α) από την αύξηση της εισφοράς υπέρ της Αλληλεγγύης των Γενεών (από τον συντελεστή 5% στο 7%) με 40 € (δηλαδή από 100€ κράτηση σε 140€), β) από τη θέσπιση ειδικής εισφοράς 6% για συντάξεις 1.700-2.300€ τον μήνα (μετά την κράτηση της εισφοράς υπέρ της Αλληλεγγύης των Γενεών 112€ τον μήνα). Σε σύνολο κρατήσεων η μείωση στη μηνιαία σύνταξή του θα φθάσει τα 152€.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Ειδικήκλιμακωτήεισφορά στιςεπικουρικές συντάξεις άνω των 300€, για τη χρηματοδότηση χαμηλοσυνταξιούχων ελλειμματικών επικουρικών ταμείων. Το μέτρο αυτό καθίσταται αναγκαίο, καθότι – όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας – μόνο το 2011 τοέλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. €. Γιατο σύνολο των επικουρικών ταμείων, οισυνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 300€ τονμήνα είναι 235.800 και αποτελούντο 23,18% του συνόλου τωνσυνταξιούχων των επικουρικών ταμείων (σύνολο 1.017.000 συνταξιούχοι.)

Παράδειγμα: Συνταξιούχος ο οποίος λαμβάνει επικουρική σύνταξη ύψους 610 € τον μήνα, θα συνεισφέρει με την έκτακτη ειδική εισφορά επί των επικουρικών συντάξεων ποσοστό 10% (δηλαδή 61€τον μήνα). Επι κουρική σύνταξη μετά τονυπολογισμό της εισφοράς 549 € τον μήνα. ΕΦΑΠΑΞ




Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αναγνωρισμένες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας ∆ημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠ∆Υ) έναντι ήδη συνταξιοδοτημένων υπαλλήλων είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι αναγνωρισμένες οφειλές του ΤΕΑΠΑΠ-∆ΕΗ αγγίζουν τα 119,4 εκατ. ευρώ. ∆υστυχώς – τονίζει το υπουργείο Εργασίας – για πολλά χρόνια ένα σύστημα προνοιακών παροχών το οποίο εξ αρχής ήταν κεφαλαιοποιητικό και όχι αναδιανεμητικό έχει σήμερα καταστεί σε μεγάλο βαθμό αναδιανεμητικό, επιβαρύνοντας κυρίως τους σημερινούς εργαζομένους. Η πολιτική για τον εξορθολογισμό των καταβαλλόμενων εφάπαξ επιδομάτων αφορά τα εξής μέτρα:

Τη μείωση κατά 10% των εφάπαξ του δημόσιου τομέα και κατά 15% των εφάπαξ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή μείωση 4.000-5.000€ για τους εργαζομένους του ∆ημοσίου και 10.000-15.000€ για τους εργαζομένους στις ∆ΕΚΟ.

Τη θέσπιση εισφοράς 1% επί του ΤΠ∆Υ (Ταμείο Πρόνοιας ∆ημοσίων Υπαλλήλων) σε όλους τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα για τη χρηματοδότησητου συστήματος απονομής εφάπαξ. ∆ηλαδή, δημόσιος υπάλληλος με μεικτό μισθό 1.500€ τον μήνα θα συνεισφέρει κατά 15 € μηνιαίως για τη στήριξη του εφάπαξ επιδόματος.

Τηθέσπισηειδικήςεισφοράς ύψους 2% στουςσυνταξιούχους του ∆ημοσίου που παίρνουν πάνω από 800€ τον μήνα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο, διότιδεν είναι δίκαιο και αντικειμενικό ναμη συμβάλουν και αυτοί οι οποίοι έλαβαν αυξημένα ποσά εφάπαξ στη διαδικασία εξορθολογισμού, προκειμένου το βάρος της στήριξης του συστήματος να μην πέσει μονομερώς στους σημερινούς εργαζομένους. ∆ηλαδή συνταξιούχος του ∆ημοσίου με σύνταξη 1.000 € τον μήνα θα καταβάλει ως ειδική εισφορά το ποσό των 20€ τον μήνα.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙ∆ΟΜΑΤΑ



Το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι «δεν περικόπτονται κοινωνικά επιδόματα και παροχές προς όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Αντίθετα, μπαίνει μια τάξη βάζοντας εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη διαδικασία επιλογής τωνδικαιούχων, ώστε να σταματήσουν οι καταστρατηγήσεις και να εξοικονομηθούν ακόμα περισσότεροι πόροι για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη». Ταυτόχρονα αυξάνεται, με τη βοήθεια και τωνπληροφοριακών συστημάτων, η αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών καιη αποτροπή καταστάσεων καταδολίευσης. Ειδικότερα:

Εισάγονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

Αλλάζουν τα κίνητρα για τη χορήγηση κοινωνικών παροχών και επιδομάτων. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας (2009) βελτιώνονται μόνο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες πριν και μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις πλην των συντάξεων – δηλαδή από 22,7% σε 19,7%.

Μετά και το πέρας της λειτουργικής επανεξέτασης των κοινωνικών προγραμμάτων (τέλος Ιουνίου 2011) με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους και την επίτευξη καλύτερης στόχευσης των πόρων προς τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, το υπουργείοΕργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προβεί στην αλλαγή τωνκριτηρίων δικαιούχων κοινωνικών παροχών με σκοπό την ενίσχυση εκείνων που πραγματικά το έχουν ανάγκη (π.χ. κριτήρια λήψης εποχικών επιδομάτων ΟΑΕ∆, αλλαγή κριτηρίων για επιδότηση ενοικίου και επιχορήγηση επιτοκίου δανείου κ.λπ.). Το ΕΚΑΣ επεκτείνεται σταδιακά μέχρι το 2015 με την καταβολή €30 μηνιαίως σε 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με εισοδηματικά κριτήρια. Από τον εξορθολογισμό τωνεπιδομάτων του ΟΑΕ∆ σκοπός είναι να προκύψουν οφέλη σε εκείνες τις ομάδες εργαζομένων οι οποίοι ενώ συμβάλλουν περισσότερο σε σχέση με άλλες ομάδες,δεν δικαιούνται αντίστοιχες παροχές (π.χ. εργαζόμενος με 15ετή συνεχόμενηεργασία που μένει άνεργος, σε σχέση με έναν εποχικά εργαζόμενο 5ετίας). 




Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Χαράτσι» και στις επικουρικές συντάξεις




Σε φάση τελικής επεξεργασίας βρίσκεται και το σχέδιο για επιβολή ΛΑΦΚΑ στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ από το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παρακράτηση θα είναι κλιμακούμενη από 3% έως 10% ( 3% στα 300 ευρώ , 4% στα 350, 5% στα 400, 6% στα 450,7% στα 500, 8% στα 550, 9% στα 600 και 10% στις συντάξεις πάνω από 600 ευρώ). Ένα από μέτρα του νέου πακέτου συμφωνίας με την τρόικα που δεν έχει κλειδώσει ακόμα είναι η περικοπή κατά 10% του εφάπαξ.
Αυτό που μελετάται ακόμα είναι αν θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο του 2011 ή το 2012 και αν θα συζητηθεί και νέα μείωση ανάλογα με τις ανάγκες και τα έσοδα Η αρχή θα γίνει από το πολύπαθο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων (περικοπή κατά μέσο όρο 5000 ευρώ).


Περικοπές εφάπαξ θα ακολουθήσουν στη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ και στην Εθνική Τράπεζα.


Άμεσα θα ξεκινήσει και η νέα παρακράτηση στις συντάξεις, στις 22 Ιουνίου ή αν δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ψήφιση των ρυθμίσεων, αυτή θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου που καταβάλλονται οι συντάξεις του Αυγούστου.
Ποια κατηγορία θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες;
Ένας συνταξιούχος για παράδειγμα που έχει σύνταξη 1700 ευρώ, είναι κάτω των 60 και αποχώρησε με εθελουσία έξοδο, θα υποστεί παρακράτηση 16% δηλαδή θα χάσει 272 ευρώ .
Ακόμη ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, που βγήκε με εθελουσία στα 50 του, με σύνταξη 2773 η οποία με τα οικογενειακά επιδόματα φτάνει 3.189 ευρω, θα χάσει 765 ευρώ.
Αναρτήθηκε από Χρήστος Γιαννακίδης στις 8:05 μ.μ.
http://osemeeting.blogspot.gr/2013/11/httpwww.html

ΣΧΟΛΙΟ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ;

Η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 8,13,16,18 και 19 του νόμου αρχίζει σε χρόνο που προσδιορίζεται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση των αιτήσεων που θα υποβληθούν, όπου απαιτείται, για την σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ζητήματα κρατικών ενισχύσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 93,107,108 και 109 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαικής Ένωσης (πρώην άρθρα 73,87,88 και 89 αντίστοιχα της ΣΕΚ). Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, για να είναι νόμιμες οι μετατάξεις του ΟΣΕ, οι οποίες γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3841/2010 πρέπει να έχει εκδοθεί το σχετικό π.δ., για την έκδοση του οποίου έπρεπε να προηγηθεί η έγκριση της Ευρωπαικής Επιτροπής στα θέματα για τα οποία, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ.1 του παραπάνω νόμου, θα εζητείτο η γνώμη της. Τέτοιο όμως π.δ. δεν γνωρίζουμε να έχει εκδοθεί, όπως προκύπτει και από τα ΦΕΚ των μετατάξεων, τα οποία κάνουν μόνο επίκληση του ν.3841/2010 και κανενός προεδρικού διατάγματος, που έπρεπε να υπάρχει για να καθορισθεί η έναρξη ισχύος των παραπάνω άρθρων.(8,13,16,18 και 19). Τα "Σ.Ν." ερευνούν το όλο θέμα και θα επανέλθουν. Όμως, οι αρμόδιοι, τόσο το Υπουργείο Μεταφορών, όσο και η Διοίκηση του ΟΣΕ, άλλά, ακόμη, και η ΠΟΣ, οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις..

Αναρτήθηκε από Χρήστος Γιαννακίδης στις 10:58 μ.μ. Την περασμένη Πέμπτη δημοσιεύθηκε στα "Σ.Ν." το παραπάνω σχόλιο, αλλά δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από κανένα..Ούτε από το Υπουργείο, ούτε από τη Διοίκηση του ΟΣΕ, ούτε από την Π.Ο.Σ. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιος παίζει με τον πόνο τόσο συναδέλφων που μετατάσσονται; Τουλάχιστον η Π.Ο.Σ. οφείλει να πει ποιά είναι η αλήθεια..

Manos Panagiotou

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις

Φιλόσοφος της ζωής , μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware. Μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα βήμα πριν το θάνατο



Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις εμπειρίες της μαζί μας.
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.
Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.
3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.
4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου
Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι' αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.
5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος
Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ακόμα άγνωστη η πηγή του του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli


   Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει πώς ξεκίνησε η μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, που συνέστησε στους Γερμανούς να συνεχίσουν να αποφεύγουν την κατανάλωση φρέσκων λαχανικών.
Παράλληλα, το γερμανικό κέντρο ελέγχου ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι 199 νέα κρούσματα μόλυνσης από το E.coli καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες.
Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αναφέρει σε δήλωσή του ότι υπήρξαν 149 κρούσματα μόλυνσης από το E.coli και 50 κρούσματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου που προκαλείται από το E.coli. Τα τελευταία στοιχεία αυξάνουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την 1η Μαΐου σε 1.733, προστίθεται στη δήλωση του ινστιτούτου.
Πάντως ειδικοί στη Γερμανία, όπου έχουν καταγραφεί οι 17 από τους 18 θανάτους που οφείλονται στο βακτήριο αυτό, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των μολύνσεων μοιάζει να «σταθεροποιείται».
«Η κατάσταση δείχνει ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων μοιάζει να σταθεροποιείται», δήλωσε ο καθηγητής Ράινχαρντ Μπρούνκχορστ, πρόεδρος της γερμανικής Εταιρείας Νεφρολογίας και υπεύθυνος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της περιοχής του Ανόβερου (βόρεια Γερμανία) όπου σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι.
Ο Μπρούνκχορστ δήλωσε πάντως, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με πολλούς ειδικούς στο Αμβούργο, ότι πρόκειται για «τη σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων δεκαετιών που προκαλείται από ένα βακτήριο».
Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως δώδεκα χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli.
«Χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν κρούσματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου και του εντεροαιμορραγικού E.coli», ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός κλάδος τουΠΟΥ που έχει την έδρα του στην Κοπεγχάγη.
Εκτός από τη Γερμανία, κρούσματα του βακτηρίου έχουν επισημανθεί στην Αυστρία (0 του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου, 2 του E.coli), στη Βρετανία, (3, 4), στην Τσεχία (0, 1), στη Δανία (7, 10), στη Γαλλία (0, 6), στην Ολλανδία (4, 4), στη Νορβηγία (0, 1), στην Ισπανία (1, 0), στη Σουηδία (15, 28), στην Ελβετία (0, 2) και στις ΗΠΑ (2, 0), σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
«Όλα τα κρούσματα, εκτός από δύο, αφορούν πρόσωπα που κατοικούν στη βόρεια Γερμανία ή τα οποία μετέβησαν πρόσφατα εκεί στη διάρκεια της περιόδου επώασης (δηλαδή πριν από 3 με 4 ημέρες) ή ακόμη, σε μια περίπτωση, κάποιος που είχε επαφή με ένα πρόσωπο που ήρθε από τη βόρεια Γερμανία», εξηγεί ο ΠΟΥ.
Ο Οργανισμός αναφέρει επίσης ότι «δεν συνιστά επιβολή εμπορικών περιορισμών λόγω της επιδημίας».
Συνολικά, στις 2 Ιουνίου, 502 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από το ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο και 1.064 είχαν προσβληθεί από το E.coli, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Εκλογές στο Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής θα πραγματοποιήσει εκλογές  για την ανάδειξη νέων μελών από τις 06/06/΄11 - 10/06-΄11 
οι ώρες και οι τόποι πλησιέστερα στο κέντρο της Αθήνας είναι  :


08/06/11   TETAΡΤΗ         08.30-16.00       KAΡΟΛOY
09/06/11    ΠΕΜΠΤΗ         11.30-  16.00      ΕΡΓΟΣΕ
10/06/11   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    08.30 - 13.00     Σ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ
                                     &            14.30 - 15.30      Π.Ο.Σ.


     Μην ξεχνάμε για ποιο λόγο έλαβε σάρκα και οστά πριν 87 χρόνια η ιδέα της ίδρυσης Λέσχης - Κέντρου.Ήταν η  ανάγκη για μία προέκταση του ελεύθερου χρόνου τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.Έγραφε το Καταστατικό τότε: «Ο σκοπός της ίδρυσης της Λέσχης είναι μορφωτικός και ψυχαγωγικός»
   Ας αφήσουμε τις πράσινες - κόκκινες - μπλε κονκάρδες (αν και δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαν την τόλμη κάποιοι να συμφωνήσουν για κοινό ψηφοδέλτιο) και ας εκλέξουμε αυτούς που έχουμε διακρίνει ότι έχουν την πεποίθηση και τη φιλοδοξία ακόμα και αυτές τις γκρίζες ημέρες ,με μειωμένο αρκετά προσωπικό αλλά και δύσκολες οικονομικά συνθήκες, να δουλέψουν για τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά, μορφωτικά και κοινωνικά δρώμενα.