Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν οι υπαγόμενοι Τραπεζοϋπάλληλοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ


"Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη μετά την εφαρμογή του νόμου 3655/2008 για τη «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις».
Οι ασφαλισμένοι καταβάλουν εξολοκλήρου τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους και στη συνέχεια καταθέτουν τις αποδείξεις στο ασφαλιστικό τους ταμείο προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση από αυτό. Ωστόσο από τον Οκτώβριο του 2010 οι ασφαλισμένοι της επαρχίας δεν λαμβάνουν αυτές τις αποζημιώσεις με αποτέλεσμα –κυρίως όσοι εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με ιδιαίτερα υψηλό κόστος θεραπείας- να έχουν περιέλθει σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο. Αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.
Επειδή οι ασφαλισμένοι Τραπεζοϋπάλληλοι, θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, αφού είναι οι μοναδικοί ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ που επιβαρύνονται με το 100 % των ιατροφαρμακευτικών τους δαπανών και όχι απλά με την συμμετοχή τους.
Επειδή δεν έχουν ακόμα υπογραφεί οι προβλεπόμενες από το άρθρο 70 παρ.5 του κεφ. Ζ του ν. 3655/2008 συμβάσεις του Ενιαίου Ταμείου με τους «παρόχους υγείας» (θεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκαταστάσεως και αποθεραπείας, φαρμακοποιούς ή φαρμακευτικούς συλλόγους, ιατρούς ή ιατρικούς συλλόγους)
ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1.    Για ποιο λόγο δεν έχουν υπογραφεί οι προβλεπόμενες από3655/2008 συμβάσεις του Ενιαίου Ταμείου με τους «παρόχους υγείας» με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να στερούνται ουσιαστικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης;
2.    Γιατί, ενώ οι ασφαλισμένοι καταβάλουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εισφορές υψηλότερες από κάθε εργαζόμενο και παρά το γεγονός ότι το ταμείο τους πριν τη συγχώνευση ήταν πλεονασματικό με αποθεματικό περίπου 470 εκ. €, να υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και σε όλη την ελληνική επαρχία;
3.    Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνησή σας για να λύσει άμεσα το πρόβλημα;"

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι αμαξοστοιχίες Intercity 90 και 91 καθώς και οι αμαξοστοιχίες 610 και 611 Επακυκλοφορούν


   Από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν από αύριο οι αμαξοστοιχίες Intercity 90 και 91, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 610 και 611, που είχαν διακοπεί στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια λόγω έργων και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα αυτό γινόταν με λεωφορεία.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ 50+

http://www.kapatravel.gr/index.asp?mod=package&ID=563


ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ - Κάθε Κυριακή


ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙΠρόγραμα εκδρομής ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ - Επιδοτούμενο πρόγραμμα από την Ισπανική Κυβέρνηση για την τρίτη ηλικία, 8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ
1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΑΓΑ  - ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μάλαγα. Άφιξη, και αμέσως ξεκινά η ξενάγηση της πόλης.  Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης με τα πολλά μνημεία και τους υπέροχους κήπους,τις μεγάλες πλατείες τον καθεδρικό ναό, την αρένα και το μεγάλο φρούριο της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ  – ΣΕΒΙΛΛΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή στην Σεβίλλη, την πόλη της Κάρμεν χτισμένη στις όχθες του πολυτραγουδισμένου Γουαδαλκιβίρ. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την περίφημη Σάντα Κρουθ με τα γραφικά στενά, τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα πλέον καλαίσθητα Πάτιος σε όλη την Ισπανία. Θα δούμε πανοραμικά τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, 3ο σε μέγεθος παγκοσμίως, και το Αλκάθαρ, το βασιλικό ανάκτορο στην Σεβίλλη που είχε κάποτε την πρόθεση να ανταγωνιστεί σε ομορφιά την περίφημη Αλάμπρα. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη σε δύο από τις εντυπωσιακότερες πλατείες σε όλη την χώρα. Την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ -  ΓΡΑΝΑΔΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή στην Γρανάδα, στους πρόποδες της ολόλευκης Sierra Nevada. Αμέσως ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση της παλιάς πόλης όπου θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την πλατεία Nueva και τα αμέτρητα παραδοσιακά κτήρια με επιρροή από τρεις πολιτισμούς, τον αραβικό , τον εβραϊκό και τον τσιγγάνικο. Στην Γρανάδα υπάρχει και το σημαντικότερο μνημείο της Ισπανίας που μπορείτε να επισκεφθείτε κατόπιν συνεννόησης με τον ξεναγό σας την Αλάμπρα - ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο, της οποίας το όνομά έχει αραβική ρίζα και σημαίνει "κόκκινο κάστρο". Δίπλα υπάρχουν οι υπέροχοι κήποι του Generalife, ενός ανεξάρτητου παλατιού, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Αλάμπρα και αποτελούσε τόπο χαλάρωσης των βασιλέων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.
4η μέρα   ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή στην Κόρδοβα, την πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας με τα υπέροχα Πάτιος. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, θα δούμε το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η μέρα  ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ – ΡΟΝΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή στην εντυπωσιακή Ρόντα , κτισμένη πάνω σε μια χαράδρα 100 μέτρων να χωρίζει την πόλη στα δυο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, με τα όμορφα κτήρια – παλάτια , θα επισκευθούμε την αρένα την παλαιότερη της Ισπανίας και τέλος από το φρούριο από όπου θα απολάυσουμε μια θέα που σου κόβει την ανάσα. Δείπνο διανυκτέρευση.
6η μέρα ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ –ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή για το Γιβραλτάρ το οποίο είναι μια μικρή βραχώδης χερσόνησος έκτασης περίπου 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου και συγκεκριμένα της Ανδαλουσίας, 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της άκρας Ταρίφης (νότια εσχατιά της Ευρώπης), που αποτελεί όμως υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο σημείο εκείνο, γνωστό και ως στενό του Γιβραλτάρ, ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό, αποτελώντας έτσι τη δυτική κλείδα - στόμιο της λεκάνης της Μεσογείου. Θα επισκευθούμε το μαυριτανικό κάστρο , θα δούμε τον μεγάλο φάρο της Ευρώπης , την εκκλησία του αγίου Ανδρέα και το σπήλαιο του st Michael. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.
7η μέρα ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑΗ σημερινή ημέρα είναι στην διάθεση σας για ξεκούραση.
8η μέρα ΜΠΕΝΑΛΜΑΔΕΝΑ – ΜΙΧΑΣ - ΜΑΛΑΓΑ - ΑΘΗΝΑΠρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μίχας ένα χαρακτηριστικό «λευκό χωριό» της Ανδαλουσίας. Η περιοχή που διέπεται από το Δημαρχείο της Mijas χωρίζεται σε τρεις πολύ διαφορετικές γειτονιές τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά, στο χωριό ψηλά στο βουνό, σε μια πιο σύγχρονη δομημένη περιοχή και σε μικρά χωριά κοντά στη θάλασσα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 485,00 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 160,00 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙΑεροπορικά εισιτήρια  οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ  
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο  4 αστέρων
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
7 δείπνα στο ξενοδοχείο σε μπουφέ  και ποτά (κρασί) κατά την διάρκεια των δείπνων
Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
2 εκδρομές μισής μέρας στην Μάλαγα και στο Μίχας
Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
Φ.Π.Α.
Φόροι αεροδρομίων
Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης) – Ιατρική ταξιδιωτική ασφάλιση.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙΕίσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα  ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα κάτω των 55 ετών, με απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από άτομα άνω των 55 ετών.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣΠροαιρετικές εκδρομές / ενδεικτικές τιμές με προαγορά στην ΕΛΛΑΔΑ:
Ολοήμερη εκδρομή στην ΓΡΑΝΑΔΑ 40 €
Ολοήμερη εκδρομή στη ΣΕΒΙΛΛΗ  40 €
Ολοήμερη εκδρομή στην ΚΟΡΔΟΒΑ 40 €
Ολοήμερη εκδρομή στη ΡΟΝΤΑ 35 €
Ολοήμερη εκδρομή στο ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 35 €

Προαιρετικές εκδρομές / ενδεικτικές τιμές με αγορά στην ΙΣΠΑΝΙΑ:
Ολοήμερη εκδρομή στην ΓΡΑΝΑΔΑ  50 €
Ολοήμερη εκδρομή στη ΣΕΒΙΛΛΗ  50 €
Ολοήμερη εκδρομή στην ΚΟΡΔΟΒΑ 50€
Ολοήμερη εκδρομή στη ΡΟΝΤΑ 45€
Ολοήμερη εκδρομή στο ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 45€


Περίοδος Ισχύος Και Τιμές

Από
Έως
Ενήλικες σε 2κλινο ή 3κλινο (?)Παιδιά(?)Ενήλικες σε μονόκλινοΔιευκρινήσεις
6/2/2011
30/4/2011
485,00€-645,00€hotels 4*

ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ 50+

http://www.kapatravel.gr/index.asp?mod=package&ID=502


Κουσάντασι, Τουρκία - 8ήμερη αεροπορική εκδρομή





Ταξίδι ονειρικό στη Γη της Ιωνίας
Πολιτιστικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα  της νομαρχίας του Κουσάντασι για δικαιούχους άνω των 50 ετών.
Διάρκεια προγράμματος:  Σεπτέμβριος 2010  - Απρίλιος 2011

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Golden Age 50+ Αναφερόμαστε σε ένα κοινωνικό - πολιτιστικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα  με ελάχιστο κόστος συμμετοχής, που απευθύνεται σε Έλληνες υπηκόους ηλικίας 50 ετών και άνω, με δυνατότητα συνοδείας και της οικογένειας τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να διδάξει και να ψυχαγωγήσει κάθε δικαιούχο σε ειδική προνομιακή τιμή.
Ο Δήμος  του Κουσάντασι, υποστηρικτής  του νέου τουριστικού προγράμματος Golden Age καλεί τους δικαιούχους να επισκεφθούν την Τουρκία και με βάση την πόλη του, να γνωρίσουν τη γύρω περιοχή. Την Αρχαία Έφεσο, τη Σμύρνη, το Παμούκαλε και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία του Ελληνισμού που για αιώνες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών απ όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό δίνει έμφαση στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Η δυνατότητα πραγματοποίησης του ταξιδιού αφορά αποκλειστικά και μόνο το χρονικό διάστημα που ανακοινώνεται ενώ το δικαίωμα συμμετοχής δίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.Οι τουριστικές παροχές  και οι υπηρεσίες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς το Κουσάντασι είναι ιδιαιτέρως τουριστική πόλη, με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα απ όλη ην Ευρώπη.
Στις γειτονιές της ΣμύρνηςΤα  παράλια της Σμύρνης και τα χωριά της Ιωνίας θα αφυπνίσουν τις μνήμες και θυμίσουν την ιστορία του Ελληνισμού σε 8 μοναδικές ημέρες.Με ορμητήριο την τουριστική πόλη και λιμάνι του Κουσάντασι θα αποδράσουμε στις γύρω πόλεις. Το βασικό πακέτο για όλους περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή), επίσκεψη στη Σμύρνη και εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Τις υπόλοιπες ημέρες έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό πακέτο προαιρετικών εκδρομών σε πόλεις και χωριά με πλούσιο ελληνικό παρελθόν. 

 1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΜΥΡΝΗ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της επιλογής για το αεροδρόμιο “ΜENDERES” της ΣΜΥΡΝΗΣ. ’Αφιξη και αναχώρηση για  το Κουσάντασι . .  Αφιξη στο πασίγνωστο λιμάνι ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) που μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του.Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗΠρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τη Σμύρνη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας, όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μία πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής   ακόμα και σήμερα. Φθάνοντας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη παραλιακή πόλη και στη συνέχεια ελεύθερη ημέρα για ψώνια στη φημισμένη κλειστή αγορά της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗΠρωινό και μεταφορά για εκκλησιασμό στην ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στην οποία εκκλησιάζονται οι λιγοστοί Έλληνες που βρίσκονται στη Σμύρνη.  Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια πιο περιεκτική γνωριμία με την πόλη - λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς.  Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PΑSPORT) τη διάσημη πλατεία του ρολογιού, στην απέναντι όχθη το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για ενα βραδινό περίπατο στη φωταγωγημένη πανέμορφη παραλιακή ζώνη. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ:  ΕΦΕΣΟΣ –ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Μετά το πρωινό μας,  προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για μια αρκετά γνωστή αλλά ποτέ βαρετή διαδρομή με άξονα την καλύτερα διατηρημένη  αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας την ΕΦΕΣΟ. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ο ναός της Αρτέμιδος. Επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο ανάμεσα στα έτη 37 μ.Χ. και 45 μ.Χ., ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγιά. Θα βρεθούμε στο μέρος στο οποίο η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας θα πάρουμε αγίασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στο χώρο. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστο κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια.  Επιστροφή στο ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:  BΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΤΣΕΣΜΕ – ΣΜΥΡΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Μετά το πρωινό μας, προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα BΟΥΡΛΑ (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη ΣΕΦΕΡΗ) για τα οποία είχε γράψει «Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια».  Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα).   Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου, Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στο Κουσάντασι αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση
6η  ΗMEΡΑ:  ΠΡΙΗΝΗ-ΜΙΛΗΤΟΣ-ΔΙΔΥΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την αρχαία Πρίηνη, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο, το τέμπλο της Αθηνάς, την Αγορά, το ναό του Δία και της Κυβέλης.  Συνεχίζουμε για τη Μίλητο, μια από τις κυριότερες ιωνικές πόλεις και γενέτειρα του Θαλή.  Θα γνωρίσουμε το θέατρο, τις αγορές και τις Θέρμες της Φαυστίνας.  Στον ιερό χώρο Δίδυμα θα δούμε το Τέμπλο του Απόλλωνα, που ο ίδιος ο Παυσανίας υποστήριζε οτι είναι πολύ πιο παλιό ακόμη κι από τον πρώτο Ιωνικό αποικισμό.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του.  Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος.  Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.  Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. To βράδυ προσφορά του γραφείου μας δείπνο με oriental πρόγραμμα και φολκλορικά συγκροτήματα!!!!!!Διανυκτέρευση
8η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑΠρωινό και ολοκληρώνοντας τις τελευταίες εικόνες μας,  μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην ΑΘΗΝΑ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια για ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
  • Επτά (7) πρωινά και επτά (7)  δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, με ελληνόφωνο ξεναγό, όπως αναφέρονται  στο πρόγραμμα
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά στα δείπνα
  • Φιλοδωρήματα

Περίοδος Ισχύος Και Τιμές

Από
Έως
Ενήλικες σε 2κλινο ή 3κλινο (?)Παιδιά(?)Ενήλικες σε μονόκλινοΔιευκρινήσεις
24/9/2010
28/4/2011
350,00€230,00€460,00€Hotel DABAKLAR 4* 


Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΟΣΕ: Πορεία αυτοκαταστροφής

Αναδημοσιεύω , από το blog ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ , την επιστολή του τέως Αρχιμηχανικού και νυν συνταξιούχου κ. Μακροδημόπουλου Δ. επειδή τον γνώριζα προσωπικά και γνωρίζω από κατ ιδίαν συζητήσεις ότι είχε τις ίδιες ανησυχίες  όσο εργαζόταν και κατά διαστήματα τις είχε καταθέσει εγγράφως.


http://sidirodromikanea.blogspot.com/2011/04/blog-post_57.html


Ο διεθνής καταμερισμός της εργασίας και το διεθνές εμπόριο ήσαν ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένα με τα μέσα μεταφοράς. Μάλιστα ο βαθμός ανάπτυξης των μέσων μεταφοράς καθόριζε και τα όρια του διεθνούς εμπορίου και συνεπώς και της παραγωγής. Σ’ αυτές τις ανάγκες οφείλεται και η ραγδαία ανάπτυξή τους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης είναι αδιανόητη κάθε προοπτική ανάπτυξης μιας χώρας χωρίς την ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς. Η υποβάθμισή τους αποκαλύπτει και την παραγωγική ανυπαρξία της. Ο σιδηρόδρομος, η ναυτιλία και ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών για την προώθηση του διαμετακομιστικού εμπορίου αποτελούν και τους δείκτες συμμετοχής μιας χώρας στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βιομηχανική επανάσταση συνέπεσε με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ευρώπη και της ναυτιλίας για τη διεξαγωγή του εμπορίου μεταξύ της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται σήμερα η σχεδιαζόμενη από την Κίνα παράκαμψη της διώρυγας του Παναμά μέσω σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 220km, η οποία θα διαπερνά την Κολομβία συνδέοντας τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στην ίδια λογική εντάσσεται επίσης η χρηματοδότηση των διευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμανιών ώστε να αναπτυχθεί το διαμετακομιστικό εμπόριο προς και από την Ευρώπη. Εντυπωσιάζει μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δαπανήσει τα επόμενα έξη χρόνια 53 δις δολάρια για την ανάπτυξη νέου σιδηροδρομικού δικτύου συρμών υψηλών ταχυτήτων και αναβάθμισης του ήδη υφισταμένου δικτύου που αφορούν κυρίως την επιβατική κυκλοφορία καθώς και η επένδυση 600 δις δολαρίων στην αχανή Κίνα για συρμούς της ίδιας κατηγορίας σύμφωνα με την κινέζικη εφημερίδα του χρηματιστηρίου. Αλλά και όποιος επισκεφθεί τα εργοστάσια της σιδηροδρομικής βιομηχανίας (μονάδων έλξης, τροχαίου υλικού και υλικών επιδομής) στην Ευρώπη θα διαπιστώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η Ελλάδα είναι στον αντίποδα όλων αυτών. Όχι μόνον δεν αναπτύσσει τον σιδηρόδρομο, επένδυση που θα συνέβαλε και στην ανάπτυξη της παραγωγικής της βάσης αλλά αντίθετα τον περιορίζει σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει τα όρια της πλήρους κατάργησης. Μάλιστα στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία της σιδηροδρομικής αποσύνδεσης της χώρας με το εξωτερικό. Από τα μέσα του περασμένου μήνα με απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργήθηκαν όλα τα δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών προς το εξωτερικό ενώ και η εμπορευματική κυκλοφορία έχει σχεδόν μηδενισθεί. Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Αλλά και η επιβατική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας έχει συρρικνωθεί στο έπακρο ως αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων και της λασπολογίας που είχε εξαπολυθεί κατά του οικονομικότερου και οικολογικότερου μέσου μαζικής μεταφοράς επιβατών και αγαθών. Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι ενώ οι ημερήσιες εισπράξεις του Επιβατικού Σταθμού Θες/νίκης υπερέβαιναν τις 60 χιλ. ευρώ, σήμερα παρά την αύξηση των κομίστρων υπολείπονται των 20 χιλ. ευρώ. Είναι αυτονόητο ότι η εξυγίανση του ΟΣΕ θα έπρεπε να αφορά την απάλειψη των αιτίων δυσλειτουργίας του, όπως ο κομματισμός, ο λαϊκισμός, η αναξιοκρατία και όχι την κατάργηση του μέσου μεταφοράς.

Ενώ όμως παρατηρείται παγκοσμίως κοσμογονία με επίκεντρο τον σιδηρόδρομο, στη χώρα μας απουσίαζαν πάντοτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την ανάπτυξη του μεταφορικού του έργου. Ανέκαθεν αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία ότι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό του Πειραιά, δεν συνδέθηκε ποτέ με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σήμερα μάλιστα ενώ ο ΟΣΕ δημοπρατεί το τεράστιο ακίνητό του, 600 περίπου στρεμμάτων, στο Θριάσιο Πεδίο για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου δεν κατόρθωσε εδώ και δέκα χρόνια να το συνδέσει σιδηροδρομικά με το άλλο λιμάνι της Αττικής, το λιμάνι του Ικονίου, κατασκευάζοντας σιδηροδρομική γραμμή 15 μόλις χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση του διαμετακομιστικού εμπορίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το λιμάνι της Αλεξ/πολης το οποίο από το 1991, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αποτελεί την εναλλακτική πρόταση παράκαμψης των Στενών του Βοσπόρου λόγω της κυκλοφοριακής τους συμφόρησης. Πώς λοιπόν θα παρήγαγε ο ΟΣΕ μεταφορικό έργο και σε τι μπορεί να ευελπιστεί για το μέλλον με αυτή τη λογική;
Μακροδημόπουλος Δημήτρης
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
τ. Αρχιμηχανικός ΟΣΕ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

«Σφυρίζει» ο Μουτζούρης


 Ξεκίνησε τα ταξίδια του το τρενάκι Πηλίου   (Άνω Λεχώνια - Μηλιές - Άνω Λεχώνια).
Συγκεκριμένα, ο Μουτζούρης σφυρά από τις 16 Απριλίου μέχρι 10 Ιουλίου και από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο, Κυριακή και αργίες (εκτός της Κυριακής του Πάσχα 24 Απριλίου).
Από 16 Ιουλίου 2011 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2011 καθημερινά. 



Το Τρενάκι του Πηλίου είναι ένας κλασικός στενός σιδηρόδρομος τύπου Decauville, με πλάτος γραμμής 60 εκατοστών, που συνέδεε την πόλη του Βόλου με επτά χωριά και οικισμούς του Πηλίου. Το μήκος γραμμής είναι 28 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 12 χιλιόμετρα εγκαινιάστηκαν το 1895 και τα υπόλοιπα 16 χλμ. το 1903.
Λειτούργησε αδιάλειπτα 76 χρόνια, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα από το Βόλο στο Πήλιο.
Οι βολιώτες το ονόμαζαν «Μουτζούρη» ή «Ιάσων το θηρίο». Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 322/β/24-5-1985) χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Η διακοπή των δρομολογίων είχε γίνει την 1η Αυγούστου του 1971.
Από το 1987 σταδιακά και από το 1996 συστηματικά και σε μόνιμη βάση επαναλειτούργησε το ορεινό τμήμα της γραμμής Άνω Λεχώνια-Μηλιές.
Είναι ίσως ο μοναδικός σιδηρόδρομος στην Ευρώπη, που συνδυάζει τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, στα πρώτα τρία χιλιόμετρα διασχίζει κεντρικές οδούς και πάρκα της πόλης του Βόλου, στα επόμενα 9 χιλιόμετρα διέρχεται δίπλα από τη θάλασσα και στα τελευταία 16 χλμ. ανεβαίνει στο βουνό.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, στο πλαίσιο της πολιτικής του Χαρίλαου Τρικούπη περί σιδηροδρόμων, κατασκευάστηκε το Θεσσαλικό δίκτυο (πλάτους 1 μέτρου) που συνέδεε το λιμάνι του Βόλου με το Βελεστίνο και στη συνέχεια με τη Λάρισα, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. Η ανάδοχος εταιρία «Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας», στη λογική της επέκτασης του δικτύου προς τα ανατολικά, αποφάσισε την δημιουργία γραμμής που θα ένωνε τον Βόλο με τα παράλια του Παγασητικού κόλπου, περιοχές που εκείνη την εποχή στερούνταν συγκοινωνιακών μέσων. Τα συμβόλαια υπεγράφησαν με το Ελληνικό Δημόσιο το 1895.
Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, επιλέχθηκε πλάτος γραμμής 60 εκατοστών. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη ανετέθη στον Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο ντε Κίρικο (Evaristo De Chirico), πατέρα του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου Giorgio de Chirico. Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν Ιταλοί εργάτες, αλλά και Πηλιορείτες χτίστες. Το αποτέλεσμα προκαλεί μέχρι και σήμερα θαυμασμό τόσο για την αρτιότητα κατασκευής, όσο και για την απόλυτη εναρμόνιση με τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας ένα σύνολο εκπληκτικής ομορφιάς και καθιστώντας τη διαδρομή μια από τις διασημότερες τουριστικές σιδηροδρομικές διαδρομές.
Για τις ανάγκες του έργου κατασκευάστηκαν, μεταξύ άλλων, εννέα γέφυρες (οκτώ λίθινες και μια μεταλλική), δυο σήραγγες και μεγάλος αριθμός έργων αντιστήριξης. Ιδιαίτερη μνεία χρήζει η σπάνια στο είδος της μεταλλική γέφυρα πάνω από το χείμαρρο Ταξιάρχη, όπου οι γραμμές σχηματίζουν καμπύλη επάνω στον ευθύγραμμο φορέα της γέφυρας. Σήμερα η γέφυρα είναι γνωστή ως γέφυρα «Ντε Κίρικο» προς τιμήν του Ιταλού σχεδιαστή της. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μια άλλη γέφυρα, η γέφυρα του Βρύχωνα (κατασκευής 1917) είναι η πρώτη γέφυρα στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν).
Σε ό,τι αφορά το τροχαίο υλικό, αρχικά επιλέχθηκαν 3 ατμομηχανές Hagans, οι οποίες όμως αποδείχτηκαν ανεπαρκείς για την επέκταση προς Μηλιές κι έτσι ο στόλος εμπλουτίστηκε το 1903 με 5 Βελγικές. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν επιβατικές άμαξες ανοιχτές και κλειστές, καθώς και φορτηγάμαξες.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ σωματείου ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨

  Οι συνάδελφοι Συνταξιούχοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο ΕΝΟΤΗΤΑ και επιθυμούν να ενημερώνονται για τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις αλλά και για προσωπικά προβλήματα συναδέλφων που χρήζουν άμεσης ενημέρωσης να επικοινωνήσουν στο 2105238509 ώστε να δώσουν το νούμερο του κινητού τους τηλεφώνου.   

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ / ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠΟΤΕ


Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται κατά κανόνα στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες και μη. Όλοι οι ασφαλισμένοι δικαιούνται ΒΑ θέση νοσηλείας εκτός από τους εν ενεργεία Διευθυντές ή Υποδιευθυντές που δικαιούνται Α.
Για τη νοσηλεία εκδίδεται εισιτήριο εισαγωγής βάσει ιατρικής γνωμάτευσης, η οποία πρέπει να προσκομίζεται το αργότερο μέχρι και την πρώτη ημέρα εισαγωγής. Κατ'εξαίρεση σε επείγουσες περιπτώσεις το εισιτήριο μπορεί να εκδοθεί μετά την εισαγωγή, η οποία θα πρέπει να αναγγελθεί στο Ταμείο εντός τεσσάρων (4) ημερών.
Το εισιτήριο για τα Νοσοκομεία και τις Κλινικές των Αθηνών και του Πειραιά εκδίδεται από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου και τα γραφεία της οδού Μενάνδρου. Για τα Νοσηλευτικά Κέντρα στην επαρχία από τα κατά τόπο αρμόδια υποκαταστήματα του Ταμείου ή τα γραφεία των υπολόγων διαχειριστών ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, και ΟΣΕ.
Στην περίπτωση του φυσιολογικού τοκετού δεν εκδίδεται εισιτήριο αφού το Ταμείο καταβάλλει επίδομα μητρότητας.
Στην λιθοτριψία νεφρών και ουρητήρων εκδίδεται εισιτήριο, αλλά απαιτείται εκτός της ιατρικής γνωμάτευσης και η απόφαση της έγκρισης της λιθοτριψίας από την αρμόδια επιτροπή.
Για την παράταση της νοσηλείας εκδίδεται εισιτήριο παράτασης βάσει νέας ιατρικής γνωμάτευσης, η οποία πρέπει να προσκομίζεται προ της λήξεως του χρόνου νοσηλείας που αναγράφεται στο εισιτήριο.
Η συνολική διάρκεια της νοσηλείας για την ίδια πάθηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει ορισμένα χρονικά όρια πέραν των οποίων προβλέπεται συμμετοχή του ασφ/νου στη δαπάνη.

Αποκλειστική ΝοσοκόμαΣε εξαιρετικά βαριές επεμβάσεις και βαριά νοσηλευόμενα περιστατικά μπορεί να δικαιολογηθεί η χρησιμοποίηση αποκλειστικής νυκτερινής νοσοκόμας βάσει ιατρικής γνωμάτευσης.
Η χρήση νοσοκόμας εγκρίνεται σε αριθμό ανάλογο με τη βαρύτητα του περιστατικού αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 νύκτες.
Σε κλινικές που δεν αποδέχονται το κρατικό τιμολόγιο δεν εγκρίνεται η χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας.

Νοσηλεία στο ΕξωτερικόΜε την υπ'αριθμ.Φ7/οικ 15/7-1-97 (ΦΕΚ 22/20-1-97 τ.Β) υπουργική απόφαση καθορίζονται κατά ενιαίο τρόπο οι περιπτώσεις των ασθενών που έχουν ανάγκη νοσηλείας στο εξωτερικό και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να δοθεί η σχετική έγκριση.
Για την εξέταση των περιπτώσεων έχουν συσταθεί ειδικές υγειονομικές επιτροπές για όλη τη χώρα κοινές για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.
Με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν και περιπτώσεις που δεν μπορεί να εγκριθεί η νοσηλεία στο εξωτερικό ή μπορεί να καλυφθεί μέρος της συνολικής της δαπάνης.
Το Ταμείο εκτός από τη δαπάνη νοσηλείας αναλαμβάνει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής και καταβάλλει πάγιο ημερήσιο ποσό για έξοδα διαμονής και διατροφής.
Το Ταμείο στην περίπτωση νοσηλείας σε χώρα της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης εφοδιάζει τον ασφαλισμένο με το έντυπο Ε112. Στην περίπτωση αυτή οι δαπάνες αποδίδονται από το Ταμείο στο φορέα χώρας μετάβασης για νοσηλεία.

ΤΟ δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους

Σήμερα ,14-04-2011, θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου αλλά και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου 
      Θέμα:   Διατήρηση και επέκταση των ευεργετικών διατάξεων για  τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες
Η κυβέρνηση  της ΝΔ έλαβε συγκεκριμένα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που αφορούν στην στήριξη των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών. Μεταξύ των βασικότερων οικονομικών και θεσμικών μέτρων που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι:

1.Η  εφάπαξ παροχή ποσού 2000 ευρώ  για τη μητέρα που αποκτά  τρίτο παιδί και πάνω από 1-1-2006 χωρίς προϋποθέσεις.
2.Η  απαλλαγή των οικογενειών με  τρία παιδιά από τα τέλη  ταξινόμησης για την αγορά  νέου ΙΧ αυτοκινήτου όπως ισχύει  και για τις πολύτεκνες οικογένειες.
3.Ένταξη  των τρίτεκνων οικογενειών σε  ποσοστό 20% στο νόμο 3260/2004 που αφορά τους πολύτεκνους και έχει σχέση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις τακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ, κατά Νομαρχία , Φορέα, Κλάδο και Ειδικότητα. Όσον αφορά το νόμο 3250/2004 περί μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ εντάσσοναι ομοίως οι τρίτεκνοι στο 10% των προσλήψεων που αφορά τους πολυτέκνους.
4.Δυνατότητα  στους δημοσίους πολιτικούς διοικητικούς  υπαλλήλους γονείς τριών και  άνω τέκνων ή ενός τέκνου, μέλος  σε οικογένεια με τρία και άνω παιδιά, να τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους.
5.Έμφαση  και σε ότι αφορά στην επιλογή  προγραμμάτων λαϊκών κατοικιών  του Υπουργείου Υγείας και  Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
6.Χορήγηση  Κάρτας Πολιτισμού στους γονείς  καθώς και σε όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, όπως στους πολύτεκνους.
7.Το  Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θεσμοθέτησε  μέτρα για μειωμένη θητεία.
8.Το  πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης θεσμοθέτησε  μέτρα για τη χορήγηση αδειών  μικροπωλητή λαϊκών αγορών.
9.Το  Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε μέτρα για μετεγγραφές φοιτητών – μελών τρίτεκνων οικογενειών – με τους ίδιους όρους που ισχύουν για πολύτεκνες οικογένειες.
10.Ευεργετικές  διατάξεις υιοθετήθηκαν για τις  τρίτεκνες οικογένειες όμοιες  με τις ισχύουσες για τις  πολύτεκνες και στα Ινστιτούτα δια βίου Εκπαίδευσης , στα Προγράμματα δια βίου Κατάρτισης Δημοσίων ΙΕΚ και στα ποσοστά εισαγωγής σε σχολές Δοκίμων της Αστυνομίας, στις παραγωγικές σχολές Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στα ΙΕΚ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Σήμερα  σύμφωνα με τις δεδηλωμένες προθέσεις  της κυβέρνησης, υπάρχει μια διάχυτη  ανησυχία στις τρίτεκνες οικογένειες  και πολύτεκνες οικογένειες της  χώρας ότι ορισμένες από τις ευεργετικές διατάξεις αναμένεται να αναθεωρηθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο προώθησης των νέων φορολογικών μέτρων. Όπως έχει ήδη επισημάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρείται μια πρωτοφανής φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων, καθώς καθιερώνεται ως αφορολόγητο όριο τα 12.000 € για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να προβλέπεται καμία φορολογική ελάφρυνση για τους πολύτεκνους. Αντιστοίχως, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι και στην περίπτωση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θεσπίζεται απαλλαγή 400.000 € για τον άγαμο, κάτι που ισχύει και για τον οικογενειάρχη και για τον πολύτεκνο, ανεξάρτητα του πόσα παιδιά έχει. Ως εκ τούτου, θεωρείται σημαντικό στις νέες ρυθμίσεις να υπάρχει μέριμνα για την πολύτεκνη και την τρίτεκνη οικογένεια. Δυστυχώς, σχετική πρόνοια και κάποια διαφοροποίηση στα επίπονα οικονομικά μέτρα που ήδη έλαβε η κυβέρνηση, δεν υπάρχει και δεν λαμβάνονται υπόψη τα προστατευόμενα τέκνα κάθε οικογένειας.
             -----------------------------------------------------------
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και για τη στήριξη των εν λόγω οικογενειών, είναι κρίσιμο να υπάρξει φορολογική απαλλαγή για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους στο φόρο εισοδήματος και στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ίση με το αφορολόγητο του άγαμου επί τον αριθμό των μελών της οικογενείας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νέα φορολογική κλίμακα διατηρείται στα 22.000 ευρώ το συνολικό αφορολόγητο όριο ετήσιου εισοδήματος για τους τρίτεκνους. Για τους εργαζομένους με τέσσερα ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα, δηλαδή για τους πολύτεκνους μισθωτούς, το αφορολόγητο όριο των 22.000 ευρώ, που προβλέπεται για τους τρίτεκνους, εξακολουθεί να προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά. Συνεπώς, για τους έχοντες τέσσερα προστατευόμενα τέκνα εξακολουθεί να ισχύει αφορολόγητο όριο ετήσιου εισοδήματος 23.000 ευρώ, για τους έχοντες πέντε τέκνα 24.000 κοκ. Τα αποτελέσματα των αυξήσεων αυτών στους φορολογικούς συντελεστές ενδεικτικά θα είναι:

Α) Οι τρίτεκνοι  μισθωτοί με φορολογούμενες αποδοχές πάνω από 1.900 και μέχρι 2.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν επιβαρύνσεις από την αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου κατά 16,89 έως 26,03 ευρώ το μήνα. Επειδή η νέα φορολογική κλίμακα θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από τη 1-1-2010, θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικά πρόσθετες κρατήσεις τρεισήμισι μηνών, που θα κυμαίνονται από 59,11 έως 91,10.
Β) Οι τρίτεκνοι  εργαζόμενοι με φορολογούμενες μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ και μέχρι 5.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με κρατήσεις  αυξημένες κατά 27 έως 106,94 ευρώ το μήνα από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η νέα κλίμακα, ενώ θα κληθούν να καταβάλουν και αναδρομικά από 94,50 έως 374,29 ευρώ εάν η κλίμακα ισχύσει από τον Απρίλιο.
Γ) Οι μισθωτοί με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα  και μηνιαίες φορολογούμενες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ και μέχρι 2.500 ευρώ θα επιβαρυνθούν με κρατήσεις φόρου αυξημένες κατά 3,10 έως 24,63 ευρώ. Εάν η κλίμακα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο θα πληρώσουν και αναδρομικά επιπλέον κρατήσεις από 10,85 έως 86,21 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

1. Υπάρχει πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των τρίτεκνων  κα πολύτεκνων οικογενειών από τα επίπονα οικονομικά μέτρα που  ήδη έλαβε η κυβέρνηση, ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα προστατευόμενα τέκνα κάθε οικογένειας;
2. Ποιές είναι οι ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διατήρηση και την επέκταση των ευεργετικών διατάξεων προς τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες; Ποιές από τις υπάρχουσες ευνοϊκές διατάξεις προτίθεστε να αναθεωρήσετε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο; Υπάρχει η πολιτική βούληση να ενισχύσετε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με συγκεκριμένα μέτρα, έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση;

Αθήνα, 11/3/2010

Οι ερωτώντες  Βουλευτές

Λευτέρης  Αυγενάκης
Κωνσταντινίδης  Στάθης
Παπαδόπουλος Μιχάλης
Αναστάσιος  Νεράντζης
Μάριος  Σαλμάς
Κωνσταντίνος  Παπασιώζος
Δημήτρης  Τσουμάνης
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Αλέξανδρος  Δερμεντζόπουλος
Γαληνός Σπυρίδων
Κεδίκογλου  Σίμος
Νικολόπουλος  Νίκος
Πλακιωτάκης Γιάννης
Κουκοδήμος  Κώστας
Σταϊκούρας  Χρίστος
Μουσουρούλης Κωνσταντίνος
Καράογλου Θεόδωρος
Τζηκαλάγιας Γεώργιος
Βαγιώνας  Γεώργιος
Παναγιωτόπουλος Νίκος
Γιαννόπουλος  Αθανάσιος

Ταλαιπωρία εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΣΕ του Νομού Φλώρινας


Μετά την άδικη απόφαση διακοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, έκλεισαν τα σταθμαρχεία Φλώρινας και Αμυνταίου.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ θεωρούσαν τα βιβλιάρια υγείας στα δύο σταθμαρχεία - στον εκάστοτε σταθμάρχη - και κατόπιν εισέπρατταν το χρηματικό αντίτιμο των επισκέψεων, που είχαν καταβάλλει σε γιατρούς και ιατρικά εργαστήρια.
Σήμερα αναγκάζονται να ταξιδέψουν ως τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία και η ταλαιπωρία, στην οποία υπόκεινται, πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι, είναι απίστευτη.
Τις περισσότερες φορές οι συνταξιούχοι χάνουν τα χρήματά τους αφού δε μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, είτε γιατί αδυνατούν βιολογικά, είτε γιατί το κόστος μετάβασης είναι υψηλότερο από το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών που έχουν πληρώσει.
Το θέμα δεν αφορά στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά στον στοιχειώδη σεβασμό και στην ανθρωπιά που πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε ηλικιωμένους και εργαζομένους.

Είσαι συνταξιούχος ; Μπορείς να γίνεις διευθυντής!

Στην πρόσληψη συνταξιούχων, πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα από την εταιρία, προχώρησε η διοίκηση του ΟΣΕ, την ίδια ώρα όπου εκατοντάδες υπάλληλοι του οργανισμού εξωθούνται σε υποχρεωτική μετάταξη σε άλλους φορείς του Δημοσίου, που καμία σχέση δεν έχουν με την ειδικότητά τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του προσωπικού. 
Συνδικαλιστές του οργανισμού υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις που ακολουθήθηκαν δεν ήταν νόμιμες, αφού η διοίκηση του ΟΣΕ δεν προχώρησε στην προκήρυξη των εν λόγω θέσεων, αλλά αντίθετα με αποφάσεις της, κατόπιν αντίστοιχων εισηγήσεων της διεύθυνσης προσωπικού, προχώρησε στην πρόσληψη των πέντε διευθυντών.

Ειδικότερα, με αποφάσεις που είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια και στην ενότητα που αφορά στον ΟΣΕ, η διοίκηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος προχώρησε στην τοποθέτηση συνταξιούχων σε κρίσιμες θέσεις του. Πρόκειται για τις εξής θέσεις:

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Παραγωγής.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Εργοστασίων.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

-Διευθυντή στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι αποφάσεις είναι πανομοιότυπες και όπως αναφέρεται "το διοικητικό συμβούλιο, αφού έλαβε γνώση της  εισήγησης, που συνέταξε η διεύθυνση προσωπικού, η οποία αφορά στην επιλογή διευθυντή διεύθυνσης… ύστερα από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφάσισε τη στελέχωση και κατάληψη, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 13 παρ. 5 και 6 του Ν. 3429/2005, της κενής οργανικής θέσης του διευθυντή στη διεύθυνση… της εταιρίας, από τον…, για χρονικό διάστημα ενός έτους, αρχόμενου από την υπογραφή της σχετκής σύμβασης ορισμένου χρόνου που θα συνάψει η εταιρία με τον επιλεγέντα διευθυντή".

Η αμοιβή εκάστου διευθυντή δεν είναι καθορισμένη, αλλά δίνεται εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας  να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με τον καθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και των λοιπών όρων της σύμβασής του καθώς και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Αντιδράσεις
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης του ΟΣΕ έχουν προκαλέσει έντονη αντίδραση στο εσωτερικό της εταιρίας και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για απαράδεκτη τακτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κ. Θανάση Λεβέντη, δεν πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί. Ο ίδιος εκφράζει τη θέση πως το υφιστάμενο προσωπικό του ΟΣΕ έχει την επάρκεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης του διευθυντή και η διοίκηση δεν θα έπρεπε να έχει ανακαλέσει στην ενεργό υπηρεσία συνταξιούχους.

Ο εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΣ, κ. Νίκος Κιουτσούκης, έκανε λόγο για κίνηση από την πλευρά της διοίκησης που δεν είναι ούτε νόμιμη αλλά ούτε και ηθική. Όπως ανέφερε, η διοίκηση του ΟΣΕ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων και όχι να κάνει απευθείας διορισμούς συνταξιούχων, την ώρα όπου υποχρεώνει 1.800 εργαζομένους να φύγουν από τον οργανισμό.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία υπάλληλοι που έσπευσαν, όπως είχαν δικαίωμα, να αποχωρήσουν από τον ΟΣΕ πριν από το τέλος της προηγούμενες χρονιάς για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του Νόμου 3891  σχετικά με την εξυγίανση του ΟΣΕ, ο οποίος, σημειώνουν, τέσσερις μήνες μετά την ψήφισή του αποδεικνύεται ότι δεν εφαρμόζεται, αφού σχεδόν καμία από τις προβλέψεις του δεν λειτουργεί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣ, η κίνηση να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές των εισιτηρίων είχε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα αφού οδήγησε σε περιορισμό της επιβατικής κίνησης κατά 60%, μειώνοντας περισσότερο τα ήδη πενιχρά έσοδα του σιδηροδρόμου από τις επιβατικές μεταφορές. 

Εισήχθη η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!


Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων κερδίζει την πρώτη μάχη στον ευρωπαϊκό “πόλεμο” που έχει ξεκινήσει κατά του Μνημονίου. Η προσφυγή της εισήχθη προς συζήτηση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και αναμένεται ορισμός δικασίμου. Η επόμενη κρίσιμη μάχη θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.’οπου η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει μαζί με τον ΔΣΑ την ΕΣΗΕΑ και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ακυρώσει δύο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος της Ελλάδας. Ουσιαστικά ζητά να ακυρωθεί το Μνημόνιο, καθώς σ’ αυτές τις δύο αποφάσεις καθορίζονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα τα οποία υποχρεώθηκε να λάβει η Ελλάδα.
Είναι λοιπόν μάλλον αδύνατο να γίνει δεκτή η προσφυγή, αλλά η συζήτηση του θέματος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εκτιμάται ότι θα δώσει πολλά όπλα στα συνδικάτα για να “πολεμήσουν” κατά της λήψης νέων μέτρων για περικοπές αποδιοχών κλπ.
Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα τεθούν υπό την κρίση του δικαστηρίου αφορούν τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματος αδείας, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις αυξήσεις έμμεσων φόρων.
Στην προσφυγή της η ΑΔΕΔΥ ζητάει να ακυρωθούν:
1. Η απόφαση 2010/320/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2010 (απευθυνόμενη στην Ελλάδα να λάβει τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος)
2. Η απόφαση 2010/486/ΕΕ του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2010 με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη με σκοπό «την ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοσιονομικής εποπτείας δια της οποίας ειδοποιείται η Ελλάδα να λάβει τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος που κρίνονται αναγκαία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης του υπερβολικού ελλείμματος».
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου. Οποιαδήποτε αρμοδιότητα δεν απονέμεται από τα κράτη μέλη στην Ένωση, αλλά ανήκει στα κράτη. Τα μέτρα που μπορούν να αποφασιστούν από το Συμβούλιο κατά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και να συμπεριληφθούν σε αποφάσεις του, δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένα, ρητά και απαρέγκλιτα προβλεπόμενα, καθώς οι Συνθήκες δεν παρέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτή την αρμοδιότητα.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζεται, ότι οι αποφάσεις αυτές, έρχονται σε αντίθεση με τις Συνθήκες και εκδόθηκαν απλώς σαν ένα μέτρο εκτέλεσης μιας διμερούς σύμβασης μεταξύ των 15 χωρών μελών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Η αρμοδιότητα αυτή όμως για έκδοση πράξης από το Συμβούλιο, δεν αναγνωρίζεται ούτε προβλέπεται από τις Συνθήκες.
Και τέλος η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει οι αποφάσεις αυτές, θίγουν κατοχυρωμένα περιουσιακά δικαιώματα και συνεπώς έχουν εκδοθεί κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η ισχύς πάσης φύσεως υποδειγμάτων Παροχής Ευκολιών Μεταφοράς Εσωτερικού (υπηρεσιακές ταυτότητες . κάρτες IC κ.λ.π.) παρατείνεται έως την 30/04/2011.

Για την παρακράτηση του 10% στο εφάπαξ

Την 20/12/2010 το Προεδρείο του σωματείου ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨  είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρήστο Μπουρσανίδη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα προβλήματα των συνταξιούχων καθώς επίσης και για το θέμα της παρακράτησης του 10% από το το εφάπαξ το οποίο με την τακτική του Ταμείου επιστρέφεται εντόκως από δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κρίνουν παράνομες την παρακράτηση.
Οι αποφάσεις όπου δικαιώνονται οι συνάδελφοι ειναι η υπ΄αριθ. 1940/2005 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και η υπ΄αριθ. 3272/2006 του Συμβουλίου Επικρατείας.
Το σωματείο έστειλε επίσης επιστολή στον κ. Κουτρουμάνη για τα θέματα ΤΑΥΤΕΚΩ και για την παρακράτηση του 10%.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εισήχθη η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!


Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων κερδίζει την πρώτη μάχη στον ευρωπαϊκό “πόλεμο” που έχει ξεκινήσει κατά του Μνημονίου. Η προσφυγή της εισήχθη προς συζήτηση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και αναμένεται ορισμός δικασίμου. Η επόμενη κρίσιμη μάχη θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει μαζί με τον ΔΣΑ την ΕΣΗΕΑ και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ακυρώσει δύο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος της Ελλάδας. Ουσιαστικά ζητά να ακυρωθεί το Μνημόνιο, καθώς σ’ αυτές τις δύο αποφάσεις καθορίζονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα τα οποία υποχρεώθηκε να λάβει η Ελλάδα.
Είναι  μάλλον αδύνατο να γίνει δεκτή η προσφυγή, αλλά η συζήτηση του θέματος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εκτιμάται ότι θα δώσει πολλά όπλα στα συνδικάτα για να “πολεμήσουν” κατά της λήψης νέων μέτρων για περικοπές αποδοχών κλπ.
Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα τεθούν υπό την κρίση του δικαστηρίου αφορούν τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματος αδείας, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις αυξήσεις έμμεσων φόρων.
Στην προσφυγή της η ΑΔΕΔΥ ζητάει να ακυρωθούν:
1. Η απόφαση 2010/320/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2010 (απευθυνόμενη στην Ελλάδα να λάβει τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος)
2. Η απόφαση 2010/486/ΕΕ του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2010 με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη με σκοπό «την ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοσιονομικής εποπτείας δια της οποίας ειδοποιείται η Ελλάδα να λάβει τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος που κρίνονται αναγκαία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης του υπερβολικού ελλείμματος».
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου. Οποιαδήποτε αρμοδιότητα δεν απονέμεται από τα κράτη μέλη στην Ένωση, αλλά ανήκει στα κράτη. Τα μέτρα που μπορούν να αποφασιστούν από το Συμβούλιο κατά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και να συμπεριληφθούν σε αποφάσεις του, δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένα, ρητά και απαρέγκλιτα προβλεπόμενα, καθώς οι Συνθήκες δεν παρέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτή την αρμοδιότητα.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζεται, ότι οι αποφάσεις αυτές, έρχονται σε αντίθεση με τις Συνθήκες και εκδόθηκαν απλώς σαν ένα μέτρο εκτέλεσης μιας διμερούς σύμβασης μεταξύ των 15 χωρών μελών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Η αρμοδιότητα αυτή όμως για έκδοση πράξης από το Συμβούλιο, δεν αναγνωρίζεται ούτε προβλέπεται από τις Συνθήκες.
Και τέλος η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει οι αποφάσεις αυτές, θίγουν κατοχυρωμένα περιουσιακά δικαιώματα και συνεπώς έχουν εκδοθεί κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨


Την 13/04/2011 παρευρέθη για πρώτη φορά στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣ και διαπίστωσα  ότι το κυλικείο είναι στον 5ο όροφο και ότι δυστυχώς ήμασταν μόνο 7 συνταξιούχοι.
Όση ώρα βρισκόμουν εκεί αναρωτιόμουν πόσο δύσκολο είναι να βρεθείς στο κέντρο της Αθήνας και να αφιερώσεις 1-2 ώρες εβδομαδιαίως δίνοντας το παρόν και  με σκοπό να συμμετέχεις σε αυτές με προτάσεις ,με διεκδικήσεις για συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και στη τελική να περάσει το μήνυμα στους εκλεγμένους (του σωματείου) ότι παλεύουμε για κάποιες κατακτήσεις και δικαιώματά μας ακόμα και μετά τα συνεχή μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας ?

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Για περισσότερα μπορούμε να συναντηθούμε στο ¨καφενέ¨ του διαδικτύου ...σας περιμένω για κουβεντούλα  χαλαρή αλλά και ¨ανήσυχη¨,το οφείλουμε στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και στον εαυτό μας.
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να διακόψουμε το νιρβάνα μας αλλά και τα σχέδια των ¨διαχειριστών¨ όλων των προηγούμενων χρόνων .
 Να αποφασίζουμε εμείς ...για εμάς.
Η διεύθυνση ειναι http://www.facebook.com/home.php?sk=group_145536098846230&ref=ts

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣ ,6ος όροφος, ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νυστέρι στην Υγεία

Νυστέρι στην Υγεία

Τα μεγάλα νοσοκομεία συγχωνεύονται και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», δημιουργούνται 5 ομάδες υγειονομικών μονάδων και ανά δύο έως και 5 νοσοκομεία ενοποιούνται κάτω από μία διοίκηση. Έτσι 15 νοσοκομεία θα συγχωνευτούν σε πέντε.
Περισσότερες πληροφορίες και πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος στο



Αναστέλλουν την λειτουργία τους Αρεταίειο - Αιγινήτειο

Λόγω έλλειψης κονδυλίων παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις εφημερίες. Θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=61482950

Τηλεφωνικός Κατάλογος ΙΚΑ

«Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»

 Ο νόμος: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ : ΦΕΚ Α' 31/2-3-2011


1) http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/302

2) http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

το ΔΣ της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, πιστεύοντας στην αρχή ότι η γνώση είναι δύναμη, 
προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου.Το νέο site περιλαμβάνει
επικαιροποιημένους οδηγούς για το νέο ασφαλιστικό τοπίο (με πίνακες, 
παραδείγματα και εγκυκλίους, κα), προσφέροντας έτσι ένα χρήσιμο εργαλείο 
προς όλους τους ασφαλισμένους.Το νέο site περιλαμβάνει και μισθολογικά, 
καθώς και εργασιακά ζητήματα, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο,
 ενώ η ανανέωσή του θα γίνεται σε καθημερινή βάση.


http://www.poseika.gr/

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
 ΕΔΩ    http://www.buzzer.gr/blogs/79659/

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ


Τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας των παιδιών 
για τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος 
είναι:
(άρθρο 19 του ν.997/79, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 20, 
παρ.1 του ν.2556/97, 
καθώς και άρθρο 6, παρ.3 και 4 του ν.2335/95).
Το 18ο έτος ή το 24ο έτος σε περίπτωση συνεχίσεως των σπουδών
 τους σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εφόσον δεν ασκούν 
επάγγελμα ή δεν λαμβάνουν σύνταξη από δική τους εργασία.
Τα παραπάνω όρια ηλικίας δεν ισχύουν προκειμένου για παιδιά,
που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, εφόσον η ανικανό-
τητά τους επήλθε πριν από τη συμπλήρωση των προαναφερόμενων ορίων
ηλικίας.
Ειδικά για παιδιά που πάσχουν από νευρο-ψυχιατρικές παθήσεις, 
η ανικανότητα που οφείλεται στις παθήσεις αυτές, απαιτείται
 (παρ. 1 του άρθρου 61 του ν. 3518/2006) 
να έχει επέλθει πριν τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας.

ΙΡΙΔΑ: Κέντρο εξυπηρέτησης για εργασιακά και ασφαλιστικά

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την ΙΡΙΔΑ αφορούν τα εξής θέματα:
Πρώτον, εργασιακά ζητήματα:
•    Αμοιβή Εργασίας
•    Χρονικά Όρια Εργασίας
•    Προστασία της Μητρότητας στην Εργασία
•    Ατομική Σύμβαση Εργασίας
•    Ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν εργατικές διαφορές με εργοδότες.
•    Παραπομπή των πολιτών στα αρμόδια καταστήματα ΙΚΑ για την υποβολή καταγγελιών στις περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας.
Δεύτερον, ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης:
Ενημέρωση του ασφαλισμένου για τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.
•    Ενημέρωση και καθοδήγηση των ασφαλισμένων σχετικά με το νέο μέτρο των χρόνων ασφάλισης.
•    Οι βασικές έννοιες και τα εργαλεία για τη διαδοχική ασφάλιση.
•    Πληροφορίες για την κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Τρίτον, παραπομπή των πολιτών προς τους αρμόδιους φορείς ανάλογα με το θέμα που τους ενδιαφέρει.
Τέταρτον, πληροφορίες που αφορούν μετανάστες σχετικά με το καθεστώς εργασίας.
Πέμπτον, πληροφορίες για ζητήματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή που υπάγονται στο Υπουργείο.




http://government.gov.gr/2011/04/06/11471/